Zpět na hlavní stránku
 

Festival ARTE VIVA

Ilustrační foto.
Realizační tým festivalu.
Společenský dům Jilm pod hlavičkou společenství Vavřineček pořádal ve dnech 3. - 6. listopadu 2005 druhou část festivalu Arte Viva. Byl to česko-německý projekt podporovaný Evropskou unií. Zúčastnil se ho drážďanský orchestr pod vedením dirigenta W. Behrenda a sbor studentů Pedagogické fakulty University Hradec Králové. Celý festival zaštiťovala ředitelka SD Jilm, Jana Moravcová, členka našeho spolča, která nám dala za úkol zajišťovat příjemnou atmosféru a hlavně plné termosky kávy a teplého čaje. Naše činnost se ještě dále rozšířila o ubytování českých studentů a německého gentlemana, pana dirigenta :-).
Během dne hudebníci a zpěváci pilně cvičili, ale ani my jsme nezaháleli. Pokud jsme čas přímo netrávili přípravou nápojů, stěhovali jsme potřebné věci do kostela nebo balili dárky a vytvářeli nástěnku :-). Páteční a sobotní odpoledne strávili účastníci festivalu prohlídkou Jilemnice a Horní Branné. Všichni společně jsem se určitě pobavili na sobotním společenském večeru. Zatancovat si přišel i opravdový Krakonoš, který měl pro každého připraven malý dárek, krakonošovský knoflík a pohled. V neděli dopoledne proběhla v kostele generální zkouška, neboť vyvrcholením celého festivalu byl společný koncert orchestru a sboru v jilemnickém chrámu sv. Vavřince.
Tento projekt byl určitě přínosem nejen pro všechny účastníky, ale i pro nás. Seznámili jsem se se spoustou mladých lidí, zdokonalili jsme se ve znalosti němčiny, popř. angličtiny, měli možnost celý víkend naslouchat krásnému "pění a muzicírování", ale hlavně jsme si užili spoustu legrace :-).

Autor: Lucka Holcová, Maruška Válková, publikováno: 30. 11. 2005

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.