Zpět na hlavní stránku
 

Vikariátní setkání a čarodějnice

Ilustrační foto.
Za každý Zdrávas zapálili zástupci farností jeden kahánek
více fotografií
V sobotu, 30. dubna se naše jilemnické spolčo spolu s mládeží ze Studence sešlo v IKS v Jilemnici. Náš program byl jasný-měli jsme strávit společné odpoledne spolu s naším hostem, P. Jendou Balíkem, ředitelem Sekce pro mládež, který za námi přijel z Prahy. Nutno říct, že se nás v malém sále sešlo celkem dost-něco okolo padesáti. Na úvod našeho setkání jsme zazpívali pár písniček a pomodlili jsme se desátek růžence, symbolizovaný svíčkami do (pa)tvaru písmene M, jako Maria. Také jsme shlédli scénku na téma... no přeci balík :)
Ale to už náš host začal se svojí přednáškou a později také besedou na téma "Sexuální bludy a předsudky v církvi a ve společnosti". Jenda nám povídal o sexualitě, o vztazích i o problémech, které v této oblasti zajímají a tíží mladé lidi. Také si neodpustil skrytou reklamu na Celosvětové setkání mládeže v Kolíně nad Rýnem :-) Myslím, že se v tomto zajímavém tématu každý našel a dokázal si z toho odnést také něco do svého života.
Poté přišlo na řadu občerstvení. Hudebníci se zpěváky odešli do kostela, aby se připravili na rytmickou mši a zbytek osazenstva po nás zatím trochu poklidil :-) Mše svatá byla velice hezká, jednak díky přímluvám, ve kterých jsme prosili za naše každodenní problémy, symbolizované různými přinesenými předměty a též díky skvělé hudební stránce. Jelikož je rok Eucharistie, zůstali jsme všichni klečet před svatostánkem a ve svém srdci rozmlouvali s naším Pánem.
Po mši už ale nastal čas odjezdu do Peřimova, kde na nás čekala hromada roští a dříví spolu s čarodějnicí. Náš počet se po odjezdu Studenečáků trochu ztenčil, zato nás svojí návštěvou poctili týmáci s P. Vláďou z Příchovic. Večer to byl opravdu pěkný. Po zapálení ohně jsme zazpívali, zahráli hry a také si opekli buřty. Až začala být tma... a to byl signál pro ty, kteří si pro nás připravili noční hru, aby nám rozdali instrukce a poslali nás po dvojicích na cestu za pokladem, která nakonec vedla lesy, kopci i poli :-) Sem tam jsme museli splnit nějaký úkol, a také jsme byli vystrašeni vílami, bezdomovci, či divočákem. Mnich nám oznámil, kde asi máme hledat poklad, a tak jsme hledali a ... našli. Byl to poklad ze všech nejvzácnější a to BIBLE! Po úspěšném návratu všech dvojic jsme naše setkání zakončili a postupně se rozjeli do svých domovů...
Díky všem, kteří se na tomto pěkném programu podíleli a také díky Pánu, který nás celý den provázel svým požehnáním.

Autor: Terka Pourová, publikováno: 05. 05. 2005

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.