Zpět na hlavní stránku
 

Vánoční hra

Ilustrační foto.
Kdo přišel druhý svátek vánoční odpoledne do kostela sv. Vavřince v Jilemnici, dostal ještě jeden milý dárek. Bylo to pásmo krkonošských koled v podání dětí (i malinko odrostlejších, zato talentovaných). Nacvičil je s nimi jako každoročně pan Ing. Vladimír Novák. Některé koledy zazněly i v sólovém podání a poslech čistých jasných hlasů byl pro přítomné rodiče, přátele i další návštěvníky velice příjemný.
Poté jsme se přesunuli do přední části kostela a zhlédli vánoční hru, kterou nacvičili mladí z našeho „spolča“ Vavřinečku. Připravili vše pečlivě, včetně živého miminka – Ježíška a mnoha rekvizit, takže v některých domácnostech možná postrádali různé věci, dokonce i dveře! Ty posloužily jako vchod do hostince U Dobrého anděla, kde svérázný majitel v nepřekonatelném hereckém podání Petra Holce nechtěl vzít na nocleh Josefa s Marií, kteří se přišli zapsat do Betléma při sčítání lidu. Celý příběh doprovázely Dáša Holcová, Martina Nejezchlebová a Klaudie Krausová hrou na housle. Závěrečný a opravdu vřelý potlesk si pak zasloužili úplně všichni, kteří se na přípravě tohoto vystoupení podíleli.
Nezbývá, než si přát, aby nás naši mladí zase brzy potěšili svými aktivitami a přispěli tak k pěkné atmosféře společných setkání.

Autor: Zuzana Luštincová, publikováno: 29. 01. 2012

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.