Zpět na hlavní stránku
 

Spolčo na téma:Vnitřní modlitba

,,Jenom zevšednět mi nedej Pane.“ začal svoje vyprávění P.Skalský. Bylo to právě minulou sobotu k večeru, co jsme se všichni sešli na Lukešovském panství (před chaloupkou vyrostlo rázem parkoviště nejnovějších modelů aut těch nejdražších značek). Poté co jsme směli vyslechnout farářovu cestu od varhan za oltář, již přišlo hlavní téma, tj. vnitřní modlitba.
Mezi spoustou zajímavých myšlenek a rad, zaznělo mj.: ,,Když hledáte, jak zdokonalit svůj život, nenajdete jinou cestu, než že zdokonalíte svoji modlitbu.“ O rozjímání nad slovy modlitby, o pokoře a o tom, jak je dobré si oblíbit ,,samotu“, se dobře naslouchalo. A tak čas rychle pokročil a již tu bylo tradiční pohoštění, teplý čaj, pochoutky jen co si kdo vzpomene, ale hlavně povídání s přáteli a novými tvářemi.
Společný večer pak i nadále pokračoval chvilkou sdílení osobních prožitků. Ani slovíčko nebylo opomenuto. Monča IX. si připravila několik příběhů na zamyšlení, jejichž hlavním motivem bylo: ,,Když se v osobních rodinných vztazích začne počítat, je konec všemu. Láska je buď zdarma, nebo není vůbec.“
A tak velkým činem lásky bylo i toto spolčo, které si pro nás zdarma připravila Marcelka se Slávinkou :-) a uzavřely ho krásnou modlitbou s úryvky sv.Františka z Assisi:
,,Učiň mě, Pane, nástrojem, ať zářím tvým pokojem...“

Autor: Jana Dubová, publikováno: 09. 10. 2008

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.