Zpět na hlavní stránku
 

Silvestr 2007 po Vavřinečsku;)

Ilustrační foto.

více fotografií
„Tak jak jsi letos trávil Silvestra?“ Ptali se mě všichni první den v novém roce. A co myslíte, že jsem jim mohl napsat? Byla to super, bomba, mazec párty;)!
Začátek této velké pařby začal už v 18:00 mší svatou v mříčenském kostele, kterou vedl pan farář Mazura. Mimo jiné měl krásné kázání o naší „sponzorce“ Panně Marii...

Po mši jsme se už přesunuli auty na hlavní místo činu: do Peřimova, ne jako obyčejně, ale tentokrát tam, kde se koná táborák. Zde jsme nejdříve měli někteří trochu problémy s parkováním svých aut a někteří s tím aby se vůbec udrželi na nohou - byl tam totiž strašný led. Ale všichni jsme to zvládli bez újmy na zdraví a tak jsme se všichni úspěšně dopracovali se svými věcmi až na nově zrekonstruovanou a útulnou půdu. Zde jsme nejdříve roztáli u takových kamínek poháněných propanem (teda myslím :D).

A poté už začal hlavní program: První hru si uvedl sám velký organizátor celé akce Péťa s Ivčou: Pouštěli nám různé melodie z filmů, seriálů i třeba reklam a naším úkolem bylo napsat, o které filmy seriály a reklamy jde. Byla to opravdu dobrá hra, u které jsem se (ale určitě ne jenom já) pořádně zasmál. Poté následovala písnička a po ní přišla moje chvíle. Byl jsem totiž požádán abych na tento program vymyslel nějakou hru... Nejprve mi Terka krásně rozdělila všechny účastníky do 6 skupin. Úkolem každé ze skupin bylo uhodnout nejprve popis a poté pantomimu kterou předváděl pokaždé zástupce jejich skupiny. Dva nejúspěšnější týmy postupovali do velkého finále nesoucího název 5 proti 5. Myslím, že u této hry jsme se taky dost pobavili a tak splnila svůj účel.

Pak byla přestávka na jídlo a po ní následovala scénka o zraněném řidiči, kterému nikdo nechtěl pomoci... nakonec mu jeden pomohl. Dále jsme se po jednom vydali na rozjímavou cestu, kterou opět připravil velký organizátor. Téma bylo společenství. Byly to opravdu pěkné náměty na přemýšlení...

Když jsem se z této cesty vrátil už probíhala rozjímavá modlitba a po ní jsme si společně (už v novém roce) zazpívali Loretskou hymnu a poté jsme se už vydali opět ven. Shlédli jsme krásný ohňostroj, který šéfoval velký pyrotechnik Martin a poté jsme si přáli a přáli a přáli vše dobré do nového roku. Když už jsme si venku dostatečně všichni navzájem popřáli, vydali jsme se zase zpátky do statku na Terčinu hru. Uhádni nejoblíbenější píseň a film pár spolčáků, ve kterém jsme (já, Ivča a Martin) s přehledem a velkým náskokem (jeden bod) zvítězili. Poté už následovala volná zábava ve formě hraní BANGu a TWISTERu. Kdo zrovna nehrál, tak buď tancoval nebo si povídal.

Okolo 5 hodiny ranní jsem už bohužel jel domů a tak nevím jak to dále probíhalo, ale většina už se už stejně asi chystala spát a tak jsem snad o moc nepřišel. Ráno ještě byla v Mříčné Novoroční mše svatá, ale jak to probíhalo to nevím.

Závěrem bych chtěl poděkovat hlavně Péťovi za skvěle vedený program a všem, kteří nějak s programem pomohli, ale i všem, co tam vůbec byli, protože bez nich by to nestálo za nic. A hlavně díky Bohu že se vše tak dobře podařilo...

Autor: Filip Kužel, publikováno: 03. 01. 2008

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.