Zpět na hlavní stránku
 

Táborák v Peřimově – 30. 6. 2007

Každý kdo chtěl nějak netradičně a pěkně zakončit červen zavítal posledního červnového dne (sobota) do vesničky Peřimov – konal se zde, jako již tradičně každý rok, Táborák – ano, myslím si, že tento táborák již skutečně můžeme nazvat táborákem s velkým Té. Duch, ve kterém se letošní Táborák nesl byla Modlitba v rodině.

Začátek byl velmi netradiční, začalo se již v 18 hod. a to v mříčenském kostelíku mší. Tu sloužil P. Zdeněk Mach. Při přesunu a po přesunu nás Pán Bůh trochu poškádlil, když nám poslal na zem trochu vody v podobě deště. Po chvíli nám však přeci jenom ukázal, jak nás má rád a po celý zbylý večer již bylo počasí pěkné.

Zapálení ohně bylo slavnostní – za zpěvu písně Červená se line záře. Poté již následovalo představování, bez kterého by to snad ani nebylo ono:), neprobíhalo však systémem kolečka kdy každý postupně vstane, zašeptá/zařve (dle hlasových dispozic a indispozic) a opět se posadí s pocity „konečně to mám za sebou“;). No dobře, druhá část byla stejná, ale nejelo se systémem kolečka nýbrž dle měsíců narození. Vždy se zazpívala píseň s textem Kdo jsi se v …. narodil, povstaň… Po skončení představování lidí narozených v prosinci se zjistilo, že řada lidí přítomných se asi narodila ještě v nějakém 13. měsíci nebo se vůbec nenarodila;).

Celý program byl obohacen kromě písniček také dvěma scénkami. Jednu nám hned v úvodu zahrála část našeho spolča (převážně rod Lukšů) – ukázala nám jak to vypadá ve věřící rodině Chrobáků a jak je pěkné, že i přes veškeré denní strasti a roztržky se celá rodina dokáže večer sejít a udobřit se při modlitbě. Druhou scénku nám předvedlo Spolčo nad Jizerou, nesla název Kterak se Trautenberk na katolickou víru obrátil a nesla se v duchu klasických Krkonošských pohádek.
Někteří nám pověděli jak to probíhá/probíhalo u nich v rodině se společným modlením – snad každý z nás si při nějakém svědectví pomyslel: „Takhle to taky u nás probíhá.“

Celkovým zpestřením – hlavně pro děti – byla možnost svezení se po louce na koni – ten se opravdu za ten večer najezdil:).

Jistě každý si našel něco co se mu na tomto Táboráku líbilo – někomu společná konečná modlitba, jinému třebas scénka, dětem jízda na koni, každému jídlo;), nebo to že se opět sešla taková krásná parta kde si člověk může s každým krásně v pohodě pokecat. Pánu za to vše a za nás díky!!:)

Autor: Lukáš Hrubý, publikováno: 05. 07. 2007

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.