Zpět na hlavní stránku
 

Silvestr 2006

Ilustrační foto.
Celá naše parta až na Péťu Langovýho za jedním foťákem a Jendu Lukešovýho za tímto foťákem...
více fotografií
Silvestr – jediná spolčácká akce, která trvá „dva roky“! Ten letošní jsme – jak již se stává tradicí – strávili na chalupě u Lukešů v Peřimově.

Posledního prosince jsme se sešli v 17 hodin a to v krásném útulném kostelíku sv. Kateřiny ve Mříčné a mší svatou, kterou sloužil P. Mariusz z Vrchlabí, jsme zahájili Silvestr 2006/2007!:-). Poté jsme se přesunuli – ať po čtyřech kolech nebo po dvou nohách – do Peřimova. Zde na nás čekala již krásně vyhřátá chaloupka. Spolu s námi sem přijel i P. Mariusz, který se společně s námi účastnil programu, který byl velice zajímavý.

Začali jsme modlitbou a také jsme si zazpívali pár vánočních písniček z kancionálu. Zahráli jsme si velice zajímavou hru – každý měl nakreslit svého souseda po levici a poté se všechny portréty – ať více či méně zdařilé – sesbírali a každý se snažil rozeznat kdo je na kterém obrázku. Poté jsme si zhodnotili uplynulý rok. Nejprve jsme si pustili prezentaci o akcích spolča konaných v loňském roce a poté každý sám za sebe řekl co se mu v tom uplynulém roce dařilo více a co méně, co se mu líbilo a co naopak ho moc nepotěšilo. Před půlnocí jsme se pomalu přesunuli ven. Tam jsme se s přípitkem a také s nějakými těmi práskavými a světelnými efekty přehoupli do roku 2007. Také každý popřál každému osobně jeho přání a „doporučení“ do nového roku. Poté program nabyl volnějšího charakteru, každý si mohl s někým jít popovídat, či si zatancovat, nebo pokoukat na film – prostě jak bylo libo.

Ráno – zhruba k šesté - jsme zalehli a postupně usínali. Na první den roku 2007 jsme vstávali až asi okolo desáté – takhle dlouho pospat po Silvestru to se nám snad nikomu nikdy nepoštěstilo. Poté jsme se opět přesunuli do kostela do Mříčné, kde jsme program pozdní ranní mší také ukončili.

Musím uznat, že z tohoto Silvestra si každý z nás alespoň něco dobrého v sobě jistě odnesl a že nikdo nelitoval toho, že začátek roku strávil s naší krásnou partou. A jak se říká: „Jak na nový rok, tak po celý rok“!:-)

Autor: Blackmouser, publikováno: 02. 02. 2007

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.