Zpět na hlavní stránku
 

Evangelizace aneb spolčo starších v sobotu 18.11.2006 v Peřimově u Lukšových

Evangelizace, spolčo 18.11.2006

Přivítání bylo velmi vřelé, jak už u Lukšů v Peřimově bývá samozřejmostí, takže základ dobrého společenství byl položen. Spolčo má smysl jen v případě, že se sejde dobrá parta a tuhle sobotu se dobrá parta sešla určitě.

Maruška Lukešová přečetla motivační příběh a pak už se diskutovalo. Zkusmo jsme vyčíslili kolik kdo přivedl duší do "ovčince" a musím přiznat, že zrovna závratná čísla to nebyla:-). Nedošli jsme tedy k záporným číslům, která by znamenala opačnou situaci, tedy to, že jsme někomu dveře do "ovčince" nejen neotevřeli, ale naopak přibouchli. Mnohdy se člověk musí uspokojit i s "nulou", tedy s tím, že obhájil svoji víru sám před sebou:-).

Bylo velmi zábavné vyslechnout jak probíhá evangelizace v případě, že na VŠ koleji bydlí 5 zbožných a pouze jeden bezbožný, který si pak musí připadat tak trošku jako ňouma, když celý den slýchá o dění na www stránkách spolča, že je čas na ranní modlitbu nebo že je zrovna poledne, a to už je čas na modlitbu Anděl Páně...(trochu přehnané:o)-pozn. Jendy Lukeše). My ostatní máme asi opačnou zkušenost, často býváme jedinými hlasateli Kristova evangelia ve společnosti spolužáků nebo spolupracovníků...

Závěr spolča je jednoznačný, evangelizace má smysl, asi hned tak nikoho neobrátíme, ale můžeme ho alespoň nasměrovat správným směrem. Stačí když ho budeme milovat a Bůh už si ho obrátí sám.

Motto: "Dřív jsem si myslela, že musím lidi obracet. Dnes už vím, že stačí když budeme člověka milovat, Bůh už si ho obrátí sám..." (Matka Tereza nebo Terezie z Lissieux, zde volný překlad Lídy Žalské)

Autor: „LeTo“, publikováno: 25. 11. 2006

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.